Emilias

En blogg om lite allt möjligt

Viktigt städa sitt hem

Att städa hemmet, det är viktigt på flera sätt. Dels är det inte bra att bo i ett hem fullt med damm och smuts, sedan mår man inte heller bra på det psykiska planet om det är stökigt. En del klarar inte av att städa, av olika anledningar. Kanske man är utbränd och det minsta lilla man gör utmattar en ännu mer. Då kan det vara läge att anlita ett städföretag. Det är även bra om man behöver en flyttstädning Örebro. Då kan man fokusera på själva flytten istället. 

Städa lite varje dag

För att inte det ska kännas helt oövervinnligt att städa, så är det bra att varje dag plocka undan och fixa lite. Annars samlas det lätt på hög och så kommer helgen och man känner att det är alldeles för mycket för att orka ta tag i det. Genom att ha rutiner varje dag, så kan städningen förenklas. Att alltid lägga tillbaka det du tar fram, undvika att ha högar med saker, hänga in kläderna direkt och så vidare. Att skölja ur handfatet då du borstar tänderna är även det smart, samt att alltid ställa in smutsig disk i maskinen.

Ta in städhjälp

Det har blivit allt mer vanligt att ta in en städfirma för att få hjälp med att städa hemmet, varje vecka eller varannan. Med RUT-avdraget så blir det dessutom inte allt för dyrt heller att anlita ett städföretag. 

22 Dec 2020