Emilias

En blogg om lite allt möjligt

Vad för utrustning behöver man då man ska campa?

Även om vi inte är direkt i rätt säsong för camping så går det ju att redan nu fundera och planera inför sommarens camping. Visst kan man även campa vintertid, om man vill, men det är ju ofta trevligare att göra om sommaren. För att ha bra koll då du ska campa är det inte fel att läsa artiklar med tips och kunskap. Det för att kunna förbereda dig på ett bra sätt. 

Vad behöver jag ha med mig?

Om du ska tälta ute i skogen så finns det en del bra saker du kan satsa på att ta med dig. Här är en lista på de viktigaste sakerna du bör ta med:

Dock finns det givetvis andra saker som kan vara bra att ha med också. Det beror ju lite på vad du är ute efter med din camping. Du kan ta med en bra bok, eller varför inte fiskeutrustning?

Föredrar du campa på campingplats?

Om du inte vill tälta ute i skogen så går det så klart att istället välja att göra det på en campingplats. Där kan du även ha husbil eller husvagn om du föredrar det. Sedan är det inte ovanligt att det finns campingstugor att hyra. Fördelen med en campingplats är ju att du har nära till olika faciliteteter som inte finns i skogen.

Testa glamping

En lyxigare variant av camping är det som kallas för glamping. Själva ordet i sig dök upp under början av 2000-talet, men själva företeelsen är inte särskilt ny, då den fanns redan under 1500-talet. Grejen med glamping är att man bor i ett lite lyxigare tält som har en massa bra utrustning. Det är nästan som att bo i en stuga men i ett tält. Under 1500-talet var det kung James den femte, som slog upp tält i de skotska högländerna. I dessa tält satte han sedan in de allra bästa möblerna samt en massa andra bekvämligheter från slottet. 

11 Jan 2021