En blogg om lite allt möjligt
Fisk och skaldjur är något jag gärna äter flera gånger per vecka. Det är gott samt att det är ju även nyttigt att äta. Jag har upptäckt att man kan beställa fisk och skaldjur på nätet numera och få det levererat hem till dörren. Det är ju perfekt. En favorit jag har som jag gör, ofta till lite finare middagar är löjromstoast. Då använder jag mig av kalix löjrom. Här är ett bra recept:
Finhacka rödlöken.
Hetta upp smör i en stekpanna och stek brödskivorna på båda sida så de får yta. Låt svalna en aning.
Klicka på creme fraiche på varje brödskiva. Klicka på löjrom och strössla över rödlök. Dekorera med dill.
Så enkelt men så gott!
En annan favorit inom fisk jag har upptäckt det senaste, det är sjötunga. Det är en mycket välsmakande fisk med fast, vitt kött. Även det har jag ett enkelt men gott recept på:
2 sjötungor (à 400 g)
salt
vitpeppar
1 dl vetemjöl
75-100 g smör
Till servering:
citron
persilja, hackad
potatis, kokt
ev dill
Krydda fisken med salt och peppar och vänd den i mjölet. Hetta upp lite av smöret i en stor stekpanna och stek sjötungan sakta på svag värme ca 5–6 minuter på varje sida.
Bryn ytterligare smör i stekpannan och häll det över fisken. Servera genast med kokt potatis, hackad persilja och citron. Garnera eventuellt med dill.