Emilias

En blogg om lite allt möjligt

Rätt person till rätt plats - rekrytera på bästa sätt

Det krävs en hel del av dig att rekrytera ny personal, eftersom det alltid är ett visst antal steg att följa i det som kallas för rekryteringsprocess. Om du behöver hjälp med rekrytering i Malmö, då kan vänd dig till Skill U om du vill. Du kan även läsa mina tips nedan på vad du ska tänka på om du ska rekrytera själv.

Det du ska börja med, det är att analysera behov och involvera gärna flera medarbetare. Sedan är det även dags att göra det som kallas för kravprofil. Den kan baseras på den analys ni nyss gjorde. I denna kravprofil så ska det stå med vad medarbetaren ska ha för kompetens, utbildning och erfarenhet.

Leta på rätt ställen 

I dag finns det många olika rekryteringssajter så väl som att du har sociala medier att annonsera på. Ta reda på var någonstans du tror att den person du söker tittar. Kanske det passar bäst att annonsera via Facebook tilll exempel.

När kravprofilen är gjord, så är det dags att annonsera, på rätt ställe, samt att ta emot ansökningar, sedan kalla till intervju, göra urval och anställa.

Ta hjälp med rekryteringen

Du kan om du vll ta in hjälp med rekryteringen till exempelö genom att anlita Skill U.  De är ett rekryteringsföretag, som kan hjälpa dig att rekrytera ny personal som passar bra för dig och ditt företag och den tjänst du har.

14 Oct 2022