Emilias

En blogg om lite allt möjligt

Köpa tidiga julklappar

Julen är ju barnens högtid och ingen jul utan julklappar. Och naturligtvis brukar det bli samma visa varje år att man går och ska handla julklapparna veckan innan jul trots att man har tänkt att nu ska jag verkligen vara ute i god tid i år.

Men i år ska det bli ändring. Det är ju smart att handla julklapparna på nätet. Smidigt att sitta och välja bland olika kategorier och man kan ofta sortera på leksaker som passar vissa åldersgrupper också.

Men att handla på nätet innebär ju att man måste vara ute ännu lite tidigare än när man handlar i butik. Klapparna ska ju hinna skickas hem innan jul också. Och både butikerna och posten har verkligen fullt upp veckan innan jul, så man förstår ju att det inte är då de har de lägsta priserna, även om de naturligtvis vill annonsera om olika erbjudanden eftersom det är då en stor del av handeln sker.

Nej, vill man ha billiga leksaker ska man se till att hålla ögonen öppna nästan under hela året efter olika erbjudanden på leksaker och slå till när man hittar något fynd. Man vet ju i princip vilka man ska ge julklappar till så det är bara att kolla av på listan om det är något som passar den åldersgruppen.

Sedan om man köper väldigt tidigt är det ju risk att man glömmer var man har lagt det, men den risken får man ta. Och om man köpt något som inte passar som julklapp kan man säkert använda det i något annat sammanhang.

5 Dec 2016