Emilias

En blogg om lite allt möjligt

Börja gigga

Arbetsmarknaden förändras hela tiden och det dyker upp nya sätt att jobba på så väl som nya namn för det man gör. Något som kommit att bli allt större är den så kallade gig-ekonomin och att man kan jobba som giggare. Detta kan ske på olika sätt. Ett vanligt sätt är att gå via en gig-plattform, läs mer om en här. När man jobbart som giggare så kan man göra det som konsult, frilansare eller egenföretagare. Det handlar då oftast om kortare, tillfälliga uppdrag istället för en permanent anställning. När man är giggare så är det rätt så flexibelt och utvecklande. På det viset kan man även bygga nätverk för framtida jobb. Det går attt gigga under vissa perioder i livet eller så har du det som en karriär.

Vem kan gigga?

Det korta svaret på detta är, vem som helst. Grejen är det att det finns idag gig jobb inom en massa olika branscher och områden. Man måste inte vara specialist eller chef för att kunna gigga, utan man kan ta det som det kommer. En del föredrar att börja med detta, som en väg uppåt i karriären. Det är ju ett bra sätt att lära sig en massa och bygga på sin egen erfarenhet av olika saker. 

Som person bör du vara flexibel och ha lätt för att trivas i olika miljöer samt lätt för att lära in nya saker. Då kan du komma hur långt som helst!

28 Jan 2021